Kleur, kleur….wie heeft de kleur?

Dit is een eerste regel van een kinderliedje….

Een heel lief liedje dat gaat over de kleur waar jij van houdt. Je mag er dan één kiezen en dan vertellen waar je die kleur allemaal ziet!

En zo’n liedje is bij kinderen heel leuk om te zingen want zij zijn gek op kleuren en hebben allemaal toch zeker wel één lievelingskleur.

Ik heb een tijd gehad dat dit over het algemeen zwart was.

Ik heb ook een tijd heel onopvallende kleding gedragen. Iets te groot en onbestemd van kleur.

Ik wilde toen ook absoluut niet opvallend zijn of de aandacht trekken.

Inmiddels is dit helemaal anders! Ik ben gek op kleur en mix van alles door elkaar. Ik wil nog wel eens kijken of een pantykleur terugkomt in een jurkje of jasje maar voor de rest maak ik me er niet druk over. Het liefst nog wat grote ringen en kettingen erbij en natuurlijk rode lipstick. En niet omdat ik nu wel opvallend wil zijn maar omdat ik me er fijn in voel en het echt iets voor me doet!

Dat dit voor sommige mensen een hele parade is blijkt vaak uit de blikken.

Laatst vroeg een klein jongetje of ik een clown was! Zijn moeder verschoot van kleur en keek me even heel angstig aan….

Toen ik vroeg: “Waarom vraag je dat? Omdat ik veel kleuren draag? Word je blij van mij?” en hij daarop een bevestigend antwoord gaf heb ik gezegd: “Dan denk ik wel dat ik een clown ben. Want ik vind het fijn als je blij van me wordt!”

Weet je, hoe dan ook…..

Kleur en bloemen zijn echt dingen die mijn aandacht steeds trekken.

Die ik heerlijk vind om om me heen te hebben.

Het is zo simpel en klein eigenlijk.

En daarom zijn veel items van JubelsNjoy ook niet prijzig, klein en makkelijk te wisselen en combineren.

Leef je uit, gebruik het, wissel het af….volg je gevoel en je stemming….of pep jezelf er lekker mee op!

Dan is mijn doel bereikt!

 

 

Daphne

Deel dit artikel:

Pin It on Pinterest